Elevrådet - Oerhört bra att ha, men inte helt nödvändigt

Det finns hur mycket roliga grejer som helst som förenklar ens vardag (och stökar till ens skrivbord) men som inte här helt nödvändiga. Den som verkligen vill utnyttja skoldagen till max genom att använda håltimmar och raster för grupparbeten och uppgifter kan ha nytta av ytterligare lite grejer.

Fler markeringspennor i olika färger är inte bara roligt: Det gör dina anteckningar lättare att memorera, du kan kategorisera och sortera fakta med olika färger. Har du dessutom en uppsättning färgpennor kommer du att kunna skapa tankekartor och anteckningar som gör dina klasskompisar stumma av beundran och som får din lärare att gråta av lycka!

Även om mycket av undervisningen i dag sker med hjälp av webb-plattformar och e-böcker är lärobokens tid långt ifrån förbi. Precis som man de digitala lärverktygen och miniräknaren lånar du läroböcker av skolan. De ska lämnas tillbaka i när du inte längre använder dem, och då ska de helst vara i samma skick som när du lånade den. En borttappad eller förstörd bok kan kosta en stor del av studiebidraget! Därför är det aldrig fel att faktiskt göra läroboken personlig genom att klä den med ett snyggt omslag eller skyddande plast, och i alla händelser ska du märka den på något sätt med ditt namn! Är boken redan inplastad kan du klistra en snygg etikett på, annars skriv ditt namn och klass på insidan av pärmen så boken kan hitta tillbaka till dig om du glömmer den i studiehallen eller på bussen.

"Man får väl inte skriva i låneböcker!" tänker du nu. Njä, det får man ju inte... Därför ska man också skaffa korrigeringstejp. Då kan man rulla över sitt namn efter man har plockat bort alla sidmarkörer och post-its innan man lämnar tillbaka boken. Korrigeringstejpen är bra att ha även till annat kludd, som till exempel att man måste snabbändra något i en utskrift eller har skrivit fel med en kulspetspenna i ett prov. Lärare ÄLSKAR att få snygga papper utan kludd och krumelurer! 


Elever som gör mycket av sitt arbete i skolan tjänar också tid på att ha sådana saker som tejp, sax, klister, gem och häftapparat i skåpet. Det finns ingenting som är så himla frustrerande som att behöva jaga en lärare för att kunna montera ett kollage eller för att häfta ihop en affärsplan för att lämna till rådgivaren på banken. Det är också fantastiskt bra att ha ett mini-hålslag, för vissa lärare är så dåliga på att komma ihåg att håla papper fast de förväntar sig att man ska spara dem!

Sedan vill man ju kanske ha en bild på skolans snyggaste på insidan av skåpet, sitt favorit-citat eller bara en bild på sig själv. Då kan magneter vara bra. Dessutom är de kul!

Andra saker som är bra är plastfickor och förslutningsbara plastfickor till pärmen. I en sådan kan man till exempel ha sitt lånekort, student-id eller sin nyckel. Och till jul får man ju inte glömma mysbelysningen i skåpet! Som sagt, det finns alldeles för många roliga saker!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Inspelningsverktyg till ChromeBook

Lärarrummet - Skapa gruppkänsla med nya elever

Äntligen är vikariepärmen färdig!