Elevrådet - Redo för skolstart?

Nu är det bara några få dagar kvar tills allvaret börjar igen och ytterligare ett sommarlov är till ända. Är DU redo för skolstart? Här kommer ett blogginlägg för dig som ska börja gymnasiet eller som vill ha en nystart på plugget!

Den största skillnaden mellan grundskolan och gymnasiet är att gymnasiet är uppbyggt kring kurser. En kurs kan vara 50p eller oftast 100p. En kurs kan vara ett helt år eller bara en termin och det betyg man får när kursen är slut är det som står i slutbetyget när man tar studenten, så det gäller att man är beredd redan från början! I den här bloggen kommer jag att ge tips under året för hur du ska hantera olika situationer och det här inlägget kommer att handla om hur du ska få den bästa starten på läsåret för att undvika att förlora tid och riskera att missa viktig kunskap.

Minimalisten
Ingen professionell snickare skulle komma till jobbet med en leksakshammare eller utan tumstock, och ingen skulle komma på att bestiga K2 utan rätt utrustning. Rätt utrustning är A och O. Och även om du inte riskerar att dö för att du inte har penna med dig så kan det faktiskt påverka din framtid! Så vad behöver du ha i DIN verktygslåda?

Läs mer om varför du behöver de olika grejerna genom att klicka på rubrikerna!ABSOLUT MÅSTE
minst 2 blyertspennor eller raderbara bläckpennor, typ Frixion (Om du föredrar stiftpennor är det viktigt med extra "bly"!)
sudd
linjal
gradskiva
rutat block
linjerat block

FRUKTANSVÄRT VÄRT
kalender (digital eller pappers)
pennfack
pärm
bra väska eller ryggsäck
hörlurar med 3,5 mm-uttag
mapp
överstrykningspenna
pennvässare med uppsamlare
kulspetspenna
post-its
sidmarkörer

OERHÖRT BRA MEN INTE NÖDVÄNDIGT
fler överstrykningspennor
färgpennor
bokomslag och etiketter
klister
tejp
sax
hålslag
häftapparat
gem
korrigeringstejp
magneter

Just nu är det lite inne med coola kontorsprylar och ställen som TGR, Lagerhaus och andra stora kedjor har massor av kul grejer. GeKås i Ullared har bland annat suddbara Frixion-pennor (som jag ska presentera i ett eget inlägg) för en bråkdel av vad de kostar på nätet. På Internet finns det också flera fräcka butiker med personliga och kul prylar som gör dig till ett riktigt pluggproffs!

Ladda ner utrustningslistan som PDF här!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Inspelningsverktyg till ChromeBook

Lärarrummet - Skapa gruppkänsla med nya elever

Äntligen är vikariepärmen färdig!