Elevrådet - Brukar du fota tavlan på lektionerna?

Är du en av dem som gillar att fotografera tavlan på lektionerna för att förstärka dina anteckningar eller för att du har svårt att lyssna och anteckna samtidigt? Är du som jag och har miljoner foton i telefonen och ingen ordning alls? Använd Google Keep för att skapa ordning!

Använder du Google Apps for Education (Classroom och Drive) har du också tillgång till appen Keep. Den är jättebra för att hålla ordning på både attgöra-listor och anteckningar, i alla fall tills de är renskrivna!

Laddar du ner appen till din telefon eller din lärplatta behöver du inte fundera så mycket: Det är bara att öppna appen och skapa din anteckning:


Välj "ta foto". Ta bilden och tryck "OK" om du är nöjd.
Bilden sparas. Nu kan du ta fler bilder till samma anteckning genom att upprepa det förra steget, eller så klickar du på den färdiga bilden för att få upp redigeringsläget. Klicka på de tre prickarna för att visa menyn:
Nu sparas texten under din bild och du kan redigera om det behövs och döpa din anteckning.
Klart!

För att sortera dina anteckningar kan du skapa etiketter. Du kan ge anteckningarna etiketter redan i appen genom att trycka de tre prickarna, men lättast sorterar och redigerar du dina anteckningar på datorn.

Gå till keep.google.com Där får du upp alla dina anteckningar och kan också skapa nya. Där kan du också lättare ge dina anteckningar etiketter och lägga till etiketter, till exempel dina olika ämnen.

I videon nedan kan du se lite mer praktiskt hur det funkar med etiketter.

Check out this Video







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Inspelningsverktyg till ChromeBook

Classroomscreen - ett sätt att strukturera lektionen

Recension av Wallbergs Lektionsdesign - en handbok