Student 2022 - Skapa målbild för studenterna

De elever som tar studenten 2022 har hittills haft i princip mer än hälften av sin utbildning på distans - Låt oss hoppas att det inte blir mer! Flera av de studenter jag pratat med känner att de inte riktigt lärt känna sina klasskamrater som de kanske förväntat sig. Nu börjar deras sista gymnasieår och du kan hjälpa till att skapa en gemensam målbild inför Student 2022!

Min elevhandledarkollega och jag har i alla år firat uppstarter. Visst uppmärksammar vi även avslutningar och firar uppnådda mål, men generellt sett lägger vi hellre tid och energi på terminsstart. En mycket lyckad aktivitet har varit att fira student med treorna under uppstartsveckan.

Genom åren har det skett på lite olika sätt. Picknick vid ett fornminne i närområdet som INGEN av eleverna tidigare sett, glassfest med allsång av Prins Gustavs studentsång så grannklassen avundsjukt gatecrashade och för tre år sedan så hade vi studentmottagning på uppstartsdagen.

När eleverna kom till skolan hade vi dukat upp långbord med bubbel och snacks. Vi handledare hött tal och varje elev fick klippa ut sin egen studentmössa, hjälpa varandra att passa den och sedan tog vi studentfoton, tränade på studentsången och pratade om målsättningar inför det nya året och småpratade kring snacksskålarna om strategier för att hantera de svårigheter som eleverna föreställde sig skulle kunna stå i vägen under året.



"Studentfotot" delades med eleverna och hela året återkom vi till studentsången med jämna mellanrum och ibland, om det blev lite motigt, kunde eleverna själva återkomma till den där sensommareftermiddagen när vi firade tillsammans och använda den energin för att motivera sig att slita i lite till.

Mallen till studentmössan hittar du på min hemsida, under rubriken Freebies.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Inspelningsverktyg till ChromeBook

Classroomscreen - ett sätt att strukturera lektionen

Recension av Wallbergs Lektionsdesign - en handbok