Elevrådet - Anteckna i boken?! Det får man väl inte?!

OBS! Inlägget är inte sponsrat!

På gymnasiet får man oftast låna sina läromedel och förväntas ta hand om dem och lämna tillbaka dem hyfsat fräscha så att nästa person kan låna dem. Man räknar med att en lärobok har en livslängd på ca 4 år, men alla vet att det är ganska ofta man får låna böcker som är betydligt äldre än så. Och inte alltid så himla fräscha. Har man tur så blir det som i Harry Potter och man har nytta av vad den som haft boken antecknat, men oftast så är det väl snarare bara kladdigt.


När man pluggar på högskolan köper man oftast sin kurslitteratur, ny eller begagnad. Det finns böcker att låna, men bara några få exemplar och man kan bara ha dem i en begränsad tid. Fördelen med att köpa är att man kan anteckna, annotera, det man läser utan att behöva oroa sig över att någon annan tycker att det är kladdigt.

Jag vill att mina elever ska kunna bearbeta det de läser effektivt, och då ingår det liksom att anteckna. Jag brukar rekommendera att använda sidmarkörer och göra anteckningarna på dem, för då kan man bara dra bort dem när man sammanställt dem. Det tar lite extra tid och böckerna ser ut som igelkottar efter ett tag...

Men om man använder Frixion-pennor kan man faktiskt anteckna direkt i boken och ändå känna att man kan lämna igen en snygg bok!



Kom ihåg att desto mörkare penna man använder, ju längre måste man värma! Annars kommer texten tillbaka. Man kan också använda strykjärn, men lägg ett bakplåtspapper emellan!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Inspelningsverktyg till ChromeBook

Classroomscreen - ett sätt att strukturera lektionen

Recension av Wallbergs Lektionsdesign - en handbok